Kenmerken om in gedachten te houden bij het kiezen van een webhosting


Schijfruimte
Dit is de totale hoeveelheid schijfruimte die aan uw domein is toegewezen. Over het algemeen bevat deze hoeveelheid alle gegevens met betrekking tot uw website, e-mailaccounts, toepassingen, back-ups en logbestanden. Naarmate de tijd verstrijkt, groeit de behoefte aan webpagina’s, dus is het goed om voldoende schijfruimte te hebben.

Drhosting.be heeft een goed artikel geschreven over hoe je je server response tijd kan verlagen.

Verkeer of overdracht
Het is de totale hoeveelheid gegevens die maandelijks kan worden overgedragen van al uw webhosting. Om een voorbeeld te geven dat ons dit concept doet begrijpen, als we een PDF-bestand van 3Mb op onze website hebben gehost, zal elke keer dat iemand klikt en het bestand downloadt een 3Mb transfer genereren. Dit tarief verzamelt zich elke dag en start automatisch opnieuw op aan het begin van elke maand.

Aantal domeinen
Het vertelt ons het aantal onafhankelijke domeinen die onze webhosting kan hebben. Over het algemeen zijn de webhostingpakketten individueel, maar er zijn ook multidomein webhostingpakketten waarmee we meer dan één domein of webpagina kunnen hebben.


Subdomeinen Het informeert over de mogelijkheid om al dan niet domeinen van het derde niveau te creëren, in de vorm blog.example.com.

Domein Alias
Dit is het aantal domeinnamen dat aan een van uw webpagina’s kan worden toegevoegd. Met andere woorden, het geeft toegang tot dezelfde webpagina vanuit verschillende domeinnamen.

Mailboxen
Dit is het aantal mailboxen dat onder de domeinnaam van uw webhosting kan worden aangemaakt.

FTP-accounts
FTP-toegang is een direct middel om bestanden te uploaden of te downloaden op de externe server waarop onze hosting wordt gehost. Het is het meest gebruikte middel om een webpagina te uploaden naar de server of te updaten op het niveau van de programmering.

Databanken
Het maakt het mogelijk om databases voor uw websites te hosten. Een database is een standaard manier om gegevensopslag te organiseren en laat dynamische websites, webapplicaties en alle gebruikers toe om informatie op te slaan, te zoeken en op te halen. Pas op, want sommige webhostingbedrijven bieden goedkope webhostingpakketten aan zonder databases, waardoor we bijvoorbeeld geen gebruik kunnen maken van een gemeenschappelijke content manager zoals WordPress.

Web Hosting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *